İZMİR / ÖDEMİŞ - Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi

Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Lisesi

Küçükavulcuk Mahallesi Mevkii Ödemiş / İZMİR
Vizyon
Gelişime açık kadromuz ve sahip olduğumuz donanımla öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli değerlerimizi benimseyen ve koruyan, kendini gerçekleştirebilen, iletişime açık, sosyal hayata ve yüksek öğrenime hazır; çağdaş ve laik gençler yetiştirmektir.
Misyon
Küreselleşen dünyada öğrencilerimizi bilimde, kültürde, güzel sanatta ve sporda çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak bir eğitim öğretim anlayışıyla, toplumsal duyarlılıkla çevre bilincine sahip bireyler yetiştiren, örnek, lider bir eğitim kurumu olmak.
Başarılar
Okulumuz Anadolu Liseleri arasında üniversiteye yerleştirme oranı % 84 olarak ilçemizin en başarılı Anadolu Lisesidir. Bu başarı okulumuzun destekleme ve yetiştirme kursları sayesinde elde edilmiştir. Okulumuzda her yıl artan bir düzeyde 2007-2008 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasına sosyoloji alanında bir tane proje ile başvurmuş ve kabul edilmiştir. Bu proje OPYEP te Türkiye geneli mansiyon ödülü almıştır.2008-2009 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışmasına sosyoloji alanında 15 tane proje ile başvurmuş ve 3 proje kabul edilerek Tübitak EGE bölge sergisine çağrılmıştır. Aynı sene bu başvurulanlardan bir tanesi TÜBİTAK ege bölge 3. lüğü almıştır.Ayrıca Türkiye geneli Bilinçli Gençler Projesinde Türkiye geneli elemeyi geçen projeler içerisinde 2 projemiz vardır. 2012-2013 Eğitim öğretim yılı içerisinde Türkiye geneli MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ proje yarışmasında 1300 projeden elemeyi geçen 100 proje içerisine girerek yarışmada ilerlemeye devam etmekteyiz.
Merkezi sistem kalorifer
İngilizce - Almanca
Ulaşım
Ödemiş ilçe merkezinden (otogardan) her yarım saatte bir hareket eden Birgi minibüsleriyle okulumuza ulaşılabilmektedir. İzmir - Ödemiş arasında ise sürekli otobüs ve tren seferleri mevcuttur. Okulumuza öğrenci ulaşımı ise okul servisleriyle sağlanmaktadır.
Ödemiş ilçesi - Küçükavulcuk Mahallesi mevkii
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Ödemiş ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Küçükavulcuk köyü mevkiinde olup İzmir il merkezine uzaklığı 115 kilometredir.
27 Aralık Atatürk Kır koşusuna öğrencilerimiz katılacaktır.
Tübitak 4006 kapsamında projemiz mayıs ayında sergiye açılacaktır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Porjeleri (Aktif projemiz devam etmektedir.)Letonya ve İtalya'ya karşılıklı öğrenci-öğretmen ziyareti şubat ve nisan aylarında gerçekleşecektir.